29 november

2012



TORSDAG

Har jobbat varje dag i veckan, men imorgon är jag ledig och ska ta tåget till Umeå. Och då ska jag äntligen få se breaking dawn del 2 som alla säger är skitbra! Sen på lördag kommer Peter också och på söndag är det första advent och skyltsöndag, mys.
 
Igår gjorde jag ett försök att baka lussebullar på kokosmjöl och fiberhusk. Blä säger jag bara. Får leta ännu mera efter bra recept på lchf varianter, jag SKA lyckas göra dom goda!
 
Nu ska jag snart krypa ner i sängen, Peter åker till jobbet 4.00 så han vill nog sova snart..hehe
 
 
 


26 november

2012



MÅNDAG

Har jobbat hela dagen på en mysig förskola i en liten by några mil bort från stan, ska jobba där imorgon med.
Efter jobbet for vi förbi rusta och köpte en ny lampa till köksbänken, äntligen!! Vi hann även fara förbi ÖoB där jag köpte lite smågrejer, hittade bland annat söta tomtar som jag ska pynta lägenheten med nu till jul!
 
Annars ikväll så har jag provat att baka saffranskaka a la lchf. Misslyckades totalt!Haha. Rätt så dyra indigridienser var det i också, menmen. Man måste våga testa och misslyckas för att lyckas. :) Ska prova baka ett annat recept på saffranskaka nån dag i veckan, och lchf-lussebullar ska jag göra. Finns ju masssor med recept och bloggar med lchf!
 


lchf chokladbollar

2012



Testade även att göra lchf-chokladbollar idag. Dem blev supergoda! Smakar lika gott som vanliga chokladbollar, men mindre kolhydrater! Man får se upp bara så man inte äter för många av dem, även om de är mindre kolhydrater i dem än i vanliga chokladbollar så betyder det inte att man kan äta huur många som helst. Men att äta nån ibland är ju okej. :)
 
Här är receptet:

100g riven kokos + garnering
100g smör
3 msk stevia strö
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe

 
 
1. Blanda ihop allt och rulla till runda bollar (ca 10st) och rulla dem sedan i kokos.
2. Låt stå i kylen tills de blir kalla. Ät och njut :)
 
 


lchf gröt

2012



Nu är det nästan 2 veckor sedan jag började med lchf. Det har gått sådär, haha. Första 5 dagarna åt jag bara enligt lchf, sen blev det helg vilket betyder goodiis, haha. Samma sak i helgen, har ätit lite godis. Men förutom att jag ätit godis på helgerna och ätit potatis och kanske pasta nån gång så har jag försökt skippa kolhydraterna vid varje måltid. Varje morgon äter jag filmjölk med kanel och några hallon, lunchen skippar jag kolhydraterna och middagen äter jag allt förutom kolhydraterna, om vi t.ex. ska äta köttgryta med ris så äter jag köttgryta med grönsaker och keso istället.
 
 
Idag testade jag för första gången att göra en variant av lchf-gröt. Det vart faktiskt jättegott, lika gott som vanlig gröt! Nästan samma smak, förutom konsistensen.
 
Här är receptet:
2 ägg
2 dl keso
1 msk grädde
smör
stevia+kanel
 
 
1. Smält smör i en kastrull, på medelvärme.
2. I med äggen, keson och grädden.
3. Rör om tills det blir grötliknande.
4. Strö på kanel och stevia, servera med mjölk om du vill.


25 november

2012



SÖNDAG

Igår klockan halv 8 på morognen drog jag och Peter till Ikea. Käkade frukost, handlade grejor, fast inte så jättemycket eftersom det inte får plats för så mycket mer här hemma men det blev lite julklappar, ett nytt soffbord, lampa m.m. I gallerian köpte jag ett par gore-tex vinterskor från ecco, har letat länge efter de perfekta och de var dem. Även P hittade ett par gore-tex skor fast i en annan affär.  Sen for vi hem vid fyra-tiden och då hann vi träffa Ozzy en stund som var på besök medans mamma var o kollade på hockeymatch. När dom hade farit hem somnade vi båda två i soffan framför tvn.
 
Idag började vi dagen med en långpromenad, sen har jag bakat lite. Nu har vi just varit och handlat massa mat och ätit middag, och nu funderar jag på att baka lite till..
 
 
 


17 november

2012



LÖRDAG

Denna vecka har jag jobbat ons-fre. Igår och idag har jag inte gjort så mycket utan bara tagit det lugnt. Igår somnade jag i soffan klockan nio, haha. (förtids-pensionären) Men var skittrött igår och det är ju alltid skönt att lägga sig tidigt :)
 
Nu ligger jag i soffan och ska se på "Så mycket bättre" medans Peter är hos en kompis o dricker öl. Myspys! Får hoppas att jag kan vara vaken liite längre ikväll än igår..
 
 


13 november

2012



TISDAG
 
Ännu en ledig dag, suck...
Men imorgon och på torsdag ska jag iallafall jobba på min favoritskola! Tur det för nu är jag less på att bara vara hemma.
 
Nu är jag inne på dag 2 med lchf. Imorse hade jag blodsockerfall, inte kul. Sjukt att det blir så efter bara en dag. Hur jävla sockerförgiftad är jag egentligen?
 
Till frukost idag blev det filmjölk med några blåbär i och till lunch blir det rester från igår, fläskfilégryta m. blomkålsmos. Till middag ska jag göra torskfilé med kräfttsatsiki o potatis. Potatisen är till Peter och till mig blir det blomkålsmos, igen.Gjorde massor med blomkålsmos igår så att det ska räcka ett tag. Hoppas jag inte blir less bara, men det tror jag inte.
 
Satt och letade efter lchf-recept igår, hittade massor med bra recept. Det verkar som om den här dieten inte är så himla dum ändå, man får ju äta rätt god mat och det finns ju massor med recept på lchf-godis om man inte kan hålla sig från det. Det här borde jag ju klara lätt!
 
 


kandelaber

2012



I helgen fyndade jag en jättefin (begagnad) golvkandelaber för bara 300 :- det är billigt om man tänker att de går på tunt tusen spänn i affären. Egentligen har vi inte plats för den här i vår lilla lägenhet, men kunde inte låta bli att köpa den!
 
Såg att coop säljer en liknande kandelaber för 199 :- fast den är hälften så hög som min, 60 cm. Ett tips iallfall!
 


lchf

2012



MÅNDAG

Då var helgen förbi och idag är jag ledig. Hoppas på jobb imorgon istället!
 
Har läst mycket om lchf de senaste dagarna och har nu bestämt mig för att testa att äta enligt lchf. Inte för att gå ner i vikt som många gör, utan för att må bättre i kroppen. Har under nästan ett år haft "problem" med magen, mått dåligt när jag ätit vissa saker, ätit alldeles för onyttig mat som inte alls är bra för kroppen, för mycket godis, läsk o.s.v. Och jag har läst att många som börjat med lchf har mått mycket bättre, blivit piggare och blivit av med sina "magproblem". Så jag tänkte att det är värt att testa.
 
Det svåraste för mig kommer att vara att jag måste sluta äta godis. Haha, jag är en riktig godisgris. Kan äta godis flera dagar i veckan, ibland varje dag. Hur ska jag kunna sluta äta godis helt ?!
 
Dessutom är det en lite dyrare kost, man kan ju inte äta makaroner o köttbullar, nudlar, pyttipanna, blodpudding eller annan billig mat. Utan det blir mycket kött, fisk, kyckling, röror, ost, avokado m.m. Så det kommer nog gå lite mer pengar till mat för mig nu då. Men jag hoppas att det är värt det.
 
Det jobbigaste blir nog när jag äter på jobbet, då äter vi ju med barnen och det är vanlig skolmat. Så skulle det vara t.ex. pannkaka nån dag blir det lite svårt haha. Men det löser jag då.
 
Jag kan om jag vill!
 
 
 
 


lördag

2012



Har varit hemma o sjuk hela veckan..och igår kände jag mig äntligen frisk i kroppen, men är fortfarande förkyld, hostar hela tiden, snorar och har ont i halsen. Vi gjorde iallafall god middag med min supergoda förrätt igår, sedan såg vi de senaste filmerna av Johan Falk som var sjukt bra.
 
Idag har jag inte gjort mycket, hostat hela morgonen och gjort ett spel för dagens V75 så nu håller jag tummarna på att jag får vinna lite pengar! (mycket pengar)
Peter är i Gideå men när han kommer hem ska vi åka och köpa en jättefin kandelaber. Sen blir det hemmagjord pizza och mys ikväll.
 
 


dreamcatcher

2012



Köpte denna fina drömfångare igår för en ynka slant. Älskar den!
 
 
 


8 november

2012



TORSDAG

Nuu är jag sjukt less på att vara förkyld. Har hostat hela morgonen, har äckligt tjockt snor i näsan och har varken smak eller lukt. Vad roligt det är att äta då? Näe?
Det drygaste är att en hel vecka går bort, då jag egentligen kunnat jobba och tjäna pengar men istället ligger hemma o kan inte göra så mycket annat. Menmen, får vila hela helgen nu också så jag är superfrisk på måndag. Längtar typ tills jag kan jobba igen!
 
Idag har jag bara legat i soffan hela morgonen med datorn och kollat runt på massa fina hus och lägenheter. Vill flytta! Längtar verkligen tills den dagen kommer då vi flyttar till hus.
 
 
 


7 november

2012



ONSDAG

Fortfarande sjuk...börjar bli less på att vara hemma, har inte ens varit utanför dörren sen i söndags?!
Börjar bli dax snart...kanske tar jag mig ut i det blåsiga vädret om en liten stund. Har ingen feber iallafall och börjar bli piggare, men förkyldningen verkar trivas riktigt bra i min kropp.
 
bild från November 2011
 


6 november

2012





love ♥

2012





5 november

2012



MÅNDAG

Idag ligger jag hemma i sängen med feber och en rejäl förkyldning. Kände mig lite krasslig i fredags o natten mot lördag kunde jag knappt andas med mina igentäppta näsborrar. Skit också! Ville ju jobba, får inga pengar alls när jag är hemma o sjuk. Menmen kan inte göra mycket annat än att vila o hoppas på att bli frisk snart! Är ändå lite glad över att jag har smak idag, har inte haft det sen i lördags. Så nu känns det värt att äta iallafall.


2 november

2012



FREDAG

Glömmer bort ibland att jag har en blogg, men har ändå inte så mycket intressant att skriva när det inte händer något speciellt i mitt liv just nu. Men iallafall så är det äntligen helg nu! Denna vecka har gått sjukt snabbt. Har jobbat varje dag men idag verkar det som att jag är ledig. Så ska passa på att tvätta lite denna morgon och städa lägenheten fin så vi kan fota den o lägga ut en annons, så vi kan flyttta härifrån nångång.(Gillar lägenheten, det är supermysigt här nu men alldeles för litet för oss två..)
 
Sen när Peter kommer hem från jobbet så far vi till Umeå för att vara hundvakt åt världens bästa hund, vi blir där till söndag. Hoppas jag hittar mig ett par vinterskor i helgen, hittade inga förra helgen och mina fötter fryser..