Umeå

2012



I lördags efter att Peter kommit hem från tävling så for vi till Umeå o hälsade på mamma. Det blev tacos, vin o mys. Älskling for hem till övik igår eftersom han jobbar i veckan o jag är kvar här o stannar här till torsdag. (:
 


25 augusti

2012



Lördag

Nu ska jag packa lite o göra mig iordning, sen när Peter kommer hem ska vi fara till Umeå. Jag blir kvar där till på torsdag så ska passa på att träffa lite vänner o umgås med familjen (: mys!



målade naglarna med en tvättsvamp imorse, det blev faktiskt snyggt men skulle bara haft längre naglar..



24 augusti

2012



Fredag, helg och lön!

Har inte ens varit utanför dörren idag, haha. Tog en fet sovmorgon och sedan har jag bara degat framför tvn och datorn. Men nu ska jag städa lite och göra fredagsfint här hemma innan älskling kommer hem från jobbet. Sen blir det fredagsmys (:





23 augusti

2012



Imorse blev det en macka till frukost, haha. Klarade inte av att fasta mer än 2 dagar. Och 2 dagar var jobbigt! Om jag ska fasta igen så blir det bara en 1-dags fasta. Sen så är det ännu jobbigare när man bor tillsammans med nån som äter vanlig mat o jag bara får äta typ fruktdryck o soppa. Men nu har jag testat iallafall (:

Nu ska jag laga makaronilåda till middag, har aldrig gjort det förut men det var min favorit i skolan faktiskt. Hade inte så mycket annat att välja på heller, ska handla imorgon!

Juste, nästa vecka får jag en egen bil, längtar (:


har mitt fina förkläde på mig, haha.



22 augusti

2012



Började morgonen med en promenad till tandläkaren och gick därifrån med 2 hål som behöver lagas. Kul. Förstår inte varför jag alltid får laga en massa hål, även fast jag sköter tänderna bra. Jaja, tur att jag har gratis tandvård året ut iallafall.

Nu ska jag äta frukost, det blir ett glas proviva och ett glas yoghurt. Det är fan jobbigt att bara äta flytande mat..Om man kan kalla det för mat. Jag känner mig lite trött och väldigt hungrig just nu. Vill bara ta en macka eller nåt annat som man kan Tugga, men jag ska hålla mig till fredag iallafall. (:

Den som har svårast att klara av en fasta har oftast störst behöv av fastan.




fasta i en vecka

2012



godmorgon!
Idag har jag varit arbetslös i 10 dagar, och jag är riktigt less på att bara vara hemma o inte ha något jobb. Men Jag har skrivit in mig hos arbetsförmedling o alla bemanningsföretag samt sökt ett antal jobb. Så nu är det inte mycket mer att göra än att vänta tills någon hör av sig.


Har tänkt flera gånger att jag vill prova att fasta, bara äta flytande i en vecka. Har läst om det jättemycket och igår bestämde jag mig för att testa! Jag började idag och ska försöka att klara 4-5 dagar iallafall. Jag har ju inget bättre för mig nu när jag bara är hemma, det skulle nog inte gå om jag jobbade, då skulle jag inte klara mig utan riktig mat.

HÄR står allt om fasta, det finns flera olika typer av fasta, vad man får äta och inte äta, varför det är bra att fasta osv!

Hade inte så mycket att välja på till frukost så jag fick nöja mig med ett glas proviva denna morgon.



mumsig middag

2012



Har just ätit middag, lagade en enkel rätt som var supergod! Pasta med vitlök och kräftstjärtsås.

Här är receptet:

Ingredienser

1 paket kräftstjärtar i lake
3 dl crème fraiche (jag använde grädde istället)
1 knippe persilja
5-8 klyftor vitlök 
1 st grönsaksbuljong
2 krm cayennepeppar
400 g       valfri pasta
1 msk olivolja
0,5 dl vatten

1. Sätt på vatten och koka pasta enligt anvisningar medan såsen tillagas. Skala och skiva vitlöksklyftor tunt.
2. Fräs de skivade vitlöksklyftorna i oljan en kort stund, ska ej få färg.
3. Tillsätt buljongtärningen, vattnet, creme fraiche och cayennepeppar och låt puttra några minuter.
4. Hacka persiljan och rör i. Smaka av med salt och peppar.
5. Ta pannan från värmen och rör i väl avrunna kräftstjärtar. Dessa får inte kokas för då blir de små och sega.
6. Blanda såsen med pastan. Klart!






blåbärskaka

2012



Idag blev jag sugen på att baka och eftersom jag hade plockat blåbär tidigare i veckan så blev det blåbärskaka!
Kakorna blev supergoda och de var enkla att göra.

Här är receptet:

Ingredienser


200 g Smör
 
6 dl Strösocker  
4 st Ägg  
6 dl Vetemjöl  
1,5 tsk Vaniljsocker  
5 dl Blåbär  
50 g mandelspån  

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i smöret. Blanda till en slät smet.
3. Häll smeten i långpannan. Strö över bär och mandelspån.
4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Drag kakan ur pannan med hjälp av pappret och lägg på ett galler. Låt kakan svalna under långpannan och skär den sedan i rutor.



19 augusti

2012



Här är några bilder från Per och Fridas bröllop igår. Stort Grattis till Er!




17 augusti

2012



FREDAG!

Vilket underbart väder det har varit de senaste dagarna, synd bara att man bor i en liten lägenhet, utan balkong o inte har någon bil.. igår och idag låg jag iallafall nån timma utanför huset o solade.

Imorgon ska jag upp 7.00 sen tar jag tåget mot umeå och blir hämtad där, sen vidare mot skellefteå för bröllop! Kommer hem till övik igen på kvällen. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran o fota lite fina bilder (:



16 augusti

2012



Godmorgon!

Väckarklockan ringde halv 10 så jag har just vaknat. Idag verkar det bli jättefint väder, så om jag hade haft en bil hade jag åkt ut till havet o legat vid någon strand nånstans. Men jag får väl nöja mig med att ligga i gräset utanför huset och försöka bli brun. Har seriöst inte fått nån färg alls i sommar, det suger..

Igår när jag var på arbetsförmedlingen så blev det strömavbrott. Jag satt där en stund men det kändes meningslöst eftersom vi inte visste när strömmen skulle komma tillbaka, så idag ska jag dit igen men far nog dit senare idag, de är ju ändå öppet till fyra.


Städade lägenheten igår, för det behövdes verkligen! Så nu är det rent o fint här igen (:



15 augusti

2012



Idag har jag en del grejer att fixa!

Ska kliva upp nu o göra mig iordning, sen cykla iväg till arbetsförmedlingen och skriva in mig där.
Måste ringa o byta tandläkare, samt få en tandläkartid.
Ska skicka in några jobbansökningar, sen ska jag diska och städa här hemma o laga mat tills Peter kommer hem. Om jag hinner så ska jag ta en långpromenad också (:





photos

2012



I söndags var jag och fotade mig, här är några av alla bilder vi tog:




14 augusti

2012



Hallå där!
Igår tog jag och Ozzy tåget hem till Umeå för att lämna tillbaka han och för att jag skulle träffa familjen lite. Jag, mamma och Malin tog en tripp till Skellefteå för en dag på stan, men jag hittade ingenting att köpa. Fick en bodymist med vaniljdoft från The body shop av mamma och sen köpte jag rosa kökshandukar. Vi åt middag på Wok and Roll och sen for vi hem till Umeå igen, mysig dag!

Nu är jag hemma i Övik igen, har just gjort adressändring. Det var verkligen på tiden, så nu äntligen kan jag få min post hit!


Body mist från The body shop, 125kr. doftar underbart gott!

onsdag

2012



Världens underbaraste o bästa hund ligger på golvet här hemma hos oss och sover. Har just varit ute på en promenad men han och nu ska jag se på film och äta kladdkaka! : )





6 augusti 2012

2012



Nu ska jag och min älskling se på The stepfather och äta naturgodis, innan vi ska sova!

Imorgon kommer Ozzy hit och stannar hos oss till söndag, längtar! (:



5 augusti 2012

2012



Söndag

Godmorgon!
Tog lite sovmorgon idag, har fortfarande inte klivit upp men ska göra det snart. Ska äta frukost nu, duscha och sen ska jag städa lite här hemma. Om jag orkar så ska jag ta en PW sen också!




3 augusti 2012

2012



Fredag

Äntligen helg! Eller ja, nästan iallafall. Ska faktiskt till jobbet o jobba några timmar imorgon, bara för att tjäna lite extra pengar. Vet ju inte om jag får fortsätta jobba där sen eller om det blir min sista vecka nästa vecka. Bara att hålla tummarna på mer jobb!

Nu ska jag ta ett glas vin o laga mat med min älskling. (:



1 augusti 2012

2012



Herregud vad sommaren går fort, det är redan första augusti...

Man känner hur jobbigt det är att jobba efter semestern, men ändå går dagarna fort tycker jag. Nu är det bara 2 arbetsdagar kvar innan det är helg igen (:

Ikväll är jag ensam hemma! Peter är ute med kompisar o dricker öl eftersom han har semester, så jag tänkte ladda ta hem nån bra film, typ nån typisk tjejfilm, det brukar jag alltid passa på att se när jag är själv för sånna filmer uppskattas inte här hemma annars, haha.



Skaffade Instagram för ett tag sen, heter miaalexandras