blåbärskaka
2012
Idag blev jag sugen på att baka och eftersom jag hade plockat blåbär tidigare i veckan så blev det blåbärskaka!
Kakorna blev supergoda och de var enkla att göra.
Här är receptet:
Ingredienser
200 g Smör |
|
6 dl Strösocker | |
4 st Ägg | |
6 dl Vetemjöl | |
1,5 tsk Vaniljsocker | |
5 dl Blåbär | |
50 g mandelspån |
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i smöret. Blanda till en slät smet.
3. Häll smeten i långpannan. Strö över bär och mandelspån.
4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Drag kakan ur pannan med hjälp av pappret och lägg på ett galler. Låt kakan svalna under långpannan och skär den sedan i rutor.